Westwijzer

Corona-update X: vanaf 25 september vragen wij van  bezoekers van de Foyer een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs. Bij Nieuws onder het kopje Actueel vindt u meer informatie.

We zijn bezig een agenda op de site te zetten, zodat voor iedereen zichtbaar wordt wat er iedere dag te doen is in het wijkhuis. De agenda wordt de komende dagen compleet gemaakt.

Vrijwilliger(s) tuinonderhoud gezocht!
Wie wil de tuin rondom Wijkhuis Westwijzer bijhouden? Ons wijkhuis ligt er prachtig bij, maar de tuin heeft wel wat onderhoud nodig.
Interesse? Meer informatie?  Pierre van der Linden: 06 5321 5817 of mail naar: beheerder@wijkhuiswestwijzer.nl

Praktisch en aangenaam

Westwijzer  is een praktisch en aangenaam gebouw dat gebruikt kan worden voor allerlei activiteiten.

Bijzondere architectuur, fris kleur gebruik en duurzaamheid vormen de basisingrediënten voor deze opvallende parel in Helmond-West

Dé ontmoetingsplek

Westwijzer biedt onderdak aan Basisschool Westwijzer, Korein Kinderopvang&peuterspeelzaal, de LEVgroep en het consultatiebureau van de GGD Zuidoost-Brabant.

Het is tevens dé ontmoetingsplek voor wijkbewoners, activiteiten en verenigingen. De sporthal  biedt ruimte aan gymonderwijs en allerlei sporten, zoals: voetbal, dansen, turnen en judo. De sporthal kan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld een kerstmarkt of fancy-fair.

 

Over Westwijzer

Deze groepen delen de ruimtes met elkaar. Zo vergadert de wijkraad ’s avonds in de lerarenkamer en komen de wijkbewoners samen in het wijkhuis, dat ook dienst doet als aula voor de school.

Er is ook ruimte voor mensen die op zoek zijn naar ondersteuning voor henzelf of hun kinderen, bijvoorbeeld van de LEVgroep of de GGD Zuidoost-Brabant.
De sportzaal biedt ruimte voor onder andere dansen, turnen en judo en andere sportieve activiteiten.
Het gebouw heeft drie etages met ingangen op twee verschillende niveaus. Een ingang op de begane grond aan de Cortenbachstraat en de overige drie ingangen met een lichte helling op etage 1 aan de Hornestraat.

LEV

LEV staat voor Leven en Verbinden en dat is precies wat wij doen. We verbinden mensen met elkaar in gezinnen, buurten, wijken en organisaties.  Wij zijn er voor iedereen die:

  • vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, geldzaken, formulieren
  • actief wil zijn in wijk of buurt
  • meer wil weten over vrijwilligerswerk.

Reguliere openingstijden van Wijkhuis Westwijzer : van 09.00 uur – 23.00 uur